Sveriges nordligaste humleodling


Vi är i uppbyggnaden av vår humleodling och hoppas kunna leverera humle till de lokala bryggerierna.

HUMLE


En av huvudingredienserna i ölbryggning är humle. Den där slingrande växten som oftast hittas på gamla gårdar, den sätter smaken i ölen.

Det finns så många olika sorters humle och eftersom vårt hjärta slår hårt för lokalt och norrländskt så har vi valt att i första hand satsa på sorter från Norrbotten och koplettera upp med en tidig sort från Uppland. De sorter vi valt att satsa på är:


Tväråsel - En väldigt gammal sort från Övre tväråsel med en alfasyra på 3,7% med en örtig smak med inslad av Jordgubbar.

Saittarova - En till Norrbottnisk sort från byn Saittarova med en alfasyra på 4,8%.

Klev (SWE 51) - En kulturarvshumle med hög oljehalt och hög alfasyra. Den mognar tidigt och ger rikligt med skörd.

Vårt mål är att kunna förse lokala bryggerier med lokal humle och bidra till fler lokala produkter. 

Main & Peder